ردیاب شخصی و کاربردهای آن
ردیاب شخصی دستگاهی الکترونیکی است که با دریافت سیگنالهای ماهوارههای جیپیاس (GPS) موقعیت خود را به صورت طول وعرض جغرافیایی محاسبه میکند. این دستگاه وسیلهای است بسیار کوچک که از آن میتوان به منظور مکانیابی دقیق اشیا و افراد مختلف (ردیابی کودکان، سالمندان، بیماران آلزایمری، ویزیتورها و اشیای قیمتی و…) استفاده کرد.
ردیاب شخصی در چه مواردی کاربرد دارد
- حفاظت والدین از فرزندان: اگر بچه خردسالی دارید یا فرزندان شما کوچک و بزرگ هستند و به مدرسه میروند میتوانید با گذاشتن این ردیاب کوچک آنها را ردیابی کنید و خیالتان از بابت رسیدن آنها به مدرسه یا خانه راحت باشد.
- حفاظت از افراد سالخورده
- حفاظت از بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر یا روانپریشی: برای اطلاع از محل دقیق بیمار یا همچنین از این دستگاهها میتوان برای مقاصد پزشکی نیز استفاده کرد تا از ضربان قلب و یا فشار خون شخص بیمار اطلاع پیدا کرد.
- نظارت و ردیابی پلیس بر یک جرم
- حفاظت از افرادی که خطرات امنیتی آنها را تهدید میکند؛ مانند رانندههای در حال حمل کالاهای پرارزش
- ردیابی چمدان و داراییهای شخصی در مسافرت
- مفید برای شرکتهایی که نیاز به نظارت و اطلاع از محل و مسافت پیمودهشده توسط کارمندان خود دارند.
- ردیابی موقت وسیلههای نقلیه
- اطلاع از محل دقیق مرسولات ارسالی
- حفاظت و اطلاع از محل دقیق حیوانات
و…
طرز استفاده از ردیاب شخصی
ردیاب شخصی از دو فناوری تلفن همراه و جیپیاس (GPS) تشکیل میشود که قسمت اول در ارسال و دریافت اطلاعات و هشدارها و برقراری تماس و قسمت دوم در تعیین دقیق موقعیت جغرافیایی نقش دارند. کسانی که به عنوان ناظر در مورد ردیاب عمل میکنند از موقعیت لحظهای ردیاب آگاه میشوند. اما فشردن دکمه هشداری که روی دستگاه تعبیه شده است باعث میشود تا به سرعت هشدار به فرد ناظر ارسال شود تا او نیز سریعاً مکالمهای با شخص برقرار کند و در صورت لزوم فردی را به محل برای عملیات امدادی یا حفاظتی اعزام کند.
وسایل جانبی ردیاب شخصی
در یک جعبه محتوی ردیاب وسایل زیر وجود دارد:
- دستگاه کوچک ردیاب که درون آن یک سیمکارت و باطری قرار میگیرد.
- باطری شارژی و شارژر: این دستگاه دارای یک یا چند باطری شارژی موبایلی قابل شارژ است که هر کدام بسته به نوع استفاده چندین ساعت شارژ نگه میدارند و زمانی که باطری ضعیف شود به شماره تعریفشده شخص یک پیامک هشدار ارسال میشود تا شخص نسبت به تعویض باطری اقدام کند .
- مبدل برق: برخی مدلهای ردیابهای شخصی براساس سفارش مشتری دارای یک مبدل برق است که یک سر آن به ردیاب و سر دیگر آن به برق 12 ولت تا 36 ولت خودرو متصل میشود و میتوان ردیاب را به صورت دائمی با استفاده از این مبدل روی ماشین نصب کرد که دیگر نیازی به شارژ باطریهای آن نباشد.
چگونه یک ردیاب شخصی خوب انتخاب کنیم؟
یکی از نکات مهم در انتخاب یک ردیاب شخصی سایز کوچک آن است. باید توجه داشت یکی از ویژگیهای اصلی یک ردیاب شخصی باید سایز آن باشد. ردیابی که برای استفادههای عمومی به کار میرود معمولا همان ساعتهای مچی و یا سکههای جیپیاسدار هستند که در کیف پول شخص مورد نظر قرار میگیرند. سایز ردیابهای حرفهای که نیروهای پلیس برای دستگیری تبهکاران به کار میبرند گاهی به یک سانتیمتر هم نمیرسد.
دومین نکته توجه به باطری و مقاومت آن است، یک جیپیاس شخصی باید دارای مقاومت بالا در برابر گرد و غبار و آب بوده و طول عمر باتری آن بالای ۲۰ ساعت باشد. همچنین ضد ضربه بودن آن نیز مهم است.
نکته سوم در انتخاب یک جیپیاس شخصی پشتیبانی از نقشههای مختلف و دارا بودن دکمه SOS که همان تماس اضطراری است، هست. دکمه SOS در مواقع اضطراری به کار میرود. به عنوان مثال فرد سالخوردهای ممکن است گاهی در شرایط بیماری خاصی قرار گیرد و حالت طبیعی خود را از دست بدهد و نیازمند کمک باشد، کافی است این دکمه را فشار دهد تا شما را مطلع کند که نیاز به کمک دارد و شما از طریق ردیاب شخصی موقعیت ایشان را بیابید و به یاری او بروید.
نکته دیگر در مورد خرید ردیاب شخصی این است که افراد به دنبال ارزانترین ردیاب شخصی میگردند. به شما پیشنهاد میکنیم در هنگام خرید ردیاب شخصی علاوه بر قیمت، به امکانات آن نیز توجه کنید.
گروه محتوای جی پی اس خودرو
- ۹۸/۰۵/۰۷